Tokrat si poglejmo zakone korespondence, vzroka in posledice ter kompenzacije.

Gre za tri zakone, ki so dokaj kompleksni za usklajevanje eden drugega. Najprej je potrebno pogledati vase in to kar je v nas je tudi zunaj ter obratno. Seveda s svojo notranjostjo v resnici ne moremo biti pomirjeni, če si ne priznamo preteklih napak, si jih v različnih procesih ne odpustimo in se zavestno ne odločimo, da bomo v svet poslali energijo, ki jo želimo videti tudi zunaj nas.

4. Zakon korespondence

Vaš zunanji svet odraža vašo notranjost � kot ogledalo. Kar pomeni, da dve osebi enako situacijo vidita popolnoma drugače. Torej, če se dve osebi spustita v jamo in prvi vidi prelepe kapnike, igrive netopirje in toplo, varno zavetje. Drugi pa težko, temno energijo, polno grozljivih spominov ter tečnih netopirjev in ovir na poti v obliki kapnikov. � gre za ogledalo njihovega notranjega sveta. V tem primeru: �kakšna je njihova lastna tema � ali se z njo čutijo udobno ali pa jih je strah pogledati vanjo?�

Zunanja slika je vaša notranjost. Na kaj se osredotočate? Kaj vidite v zunanjem svetu? Na to temo je meditacija zelo pomembna. Ko se zazrete globoko vase, v vaš notranji vrt, lahko zaznate kaj biva tam, kakšna je energija znotraj vas in kaj vas nagovarja v to, kar ustvarjate zunaj sebe.

5. Zakon: Vzrok in posledica

Kar si sejal/a, to boš žel/a bi rekli pregovorno. Popolnoma jasno je, da vsakemu vzroku sledi posledica. Torej, ko se za nekaj odločimo ali pa pustimo, da se namesto nas odloči nekdo drug � pride do določene posledice. Kakšna je ta posledica pa je odvisno tudi od ostalih zakonov, torej kaj pošiljamo svetu, kako ga zrcalimo, na kaj se osredotočamo, kako delujemo, kaj čutimo in o čem razmišljamo. Smo točno tam kamor nas je poneslo naše lastno razmišljanje, naše lastne odločitve (nezavedna odločitev je tudi, da se namesto nas odloča nekdo drug). Zakon vzroka in posledice je zakon, ki mu pravimo karma.

Če škodujemo drugim, nas bo slej ko prej nekje udarilo in če delujemo v skladu s svojo dušno pogodbo, bomo slej ko prej deležni obilja. Zakon vzroka in posledice je močno vpet v vse ostale zakone in če jih znamo vse modro uporabljati v vsakodnevnem življenju ter hkrati osebnostno in duhovno rasti, lahko naše življenje hitro pridobi nove dimenzije.

6. Zakon kompenzacije

Če si želimo, da so stvari drugačne, moramo sami biti drugačni � torej biti tisto, kar želimo videti v okolici. Torej, če imamo občutek, da nam nečesa primanjkuje, je najverjetneje, da tega ne dajemo svetu ali pa, da dajemo preveč. Ljubezen, denar, prepoznavnost, mir, čas � vadite dajanje in sprejemanje. Poglobite se vase. Dajete preveč katerega od teh virov ali premalo? Pomembno je ravnovesje. Naj vam ne bo težko dajati in če dajete preveč� naj vam tega ne bo žal odtegniti, dokler se stvari ne uravnovesijo. Oboje � sprejemanje in dajanje je pomembno. In pomembno je, da je to dvoje v ravnovesju, če ne pride do bolečine na področjih, ki niso uravnovešene. Zelo je tudi pomembno kaj in kam dajete ter kaj in od kje sprejemate.

Plastično povedano je področje zdravja. Ali boste vlagali v alkohol in s tem kompenzirali z (ne)zdravjem. Ali boste vlagali v zdravo hrano, uravnovešanje energij in kompenzirali z zdravjem.

Povezani Članki: Sveti zakoni univerzuma (1. del)

Pomembno: Izjava o odgovornosti in zasebnosti

Razlicne oblike svetovanja in izobrazevanja objavljena na tej spletni strani ne spadajo pod uradno priznane oblike terapevtske pomoci ali uradno priznane izobrazevalne programe.

Share This

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled.