Faze in znaki prebujanja v pravo življenje

Živimo v svetu polnem iluzij. Se strinjate? In vse je v redu, dokler nek del vas ne prične spraševati kaj je zgrešil. Kje na poti je izgubil sebe? Zakaj gre življenje prehitro mimo vas, ne da bi se uspeli ustaviti in videti lepote okrog sebe. Vedno neko brezglavo, plitko hitenje, brez prave dodane vrednosti življenju.

Velikokrat se človek ne zaveda tega, kako zelo je zgrešil svoj namen. Dokler se ne zgodi nek usoden moment, ki jih prične prebujati. Lahko se prične prebujati zaradi bolezni, slabega počutja, razdora, nepojasnjene žalosti, smrti bližnjega, ljubezni,…. veliko je razlogov, vsem pa je nekaj skupnega:

Ko se enkrat prične prebujati, ni svet nikoli več isti.

 

Vsak ima svoj trenutek, način in čas prebujanja. Lahko bi rekli, da smo tako dogovorjeni že pred življenjem. Tudi s pomočniki, “prebujevalci” se dogovorimo že prej. Pridejo v življenje in na nek način izzovejo pričetek prebujanja.
Pri klasičnem life coachingu to delimo na štiri faze:

 

Cona udobja: V cone udobja človek “spi”, verjame v tisto kar vidi, kar mu je vrženo pod nos. Počuti se varno in misli, da ima vse pod kontrolo.

Cona strahu: Del njega se je prebudil in radovednost je močnejša od želje po udobju, Se pa v tej fazi prebudijo tri “šibkosti”: pomanjkanje samozavesti (zaveda se, da ne vse vsega), iskati se pričnejo izgovori, da bi šel nazaj v cono udobja, zaveda se kako močno je navezan na mnenja drugih.

Cona učenja: ta se velikokrat prepleta s cono strahu in cono rasti. Posameznik doživlja pink ponk lastnih občutkov in zavedanja. Mečajo se strahovi in pogumne odločitve. Zgodijo se tri pomembne spremembe: cona udobja se razširi v nova spoznanja. Prav tako se je pripravljen soočiti z izzivi in problemi (nasvet: ko ste v tej fazi, raje delajte majhne korake, ne preskakujte, ker vas bo vrglo dol po preskočenih stopnicah) v življenje pa se vnaša tudi nove, super naučene spremembe. Zavest se spreminja, prav tako podzavest.

Cona rasti: tudi ta se meša z vsemi spodnjimi, vendar je veliko lažje, saj človek v tem procesu najde vsaj del svojega življenjskega namena, živi tiste prve sanje, postavlja si nove cilje, izzive, ki jih tudi dosega veliko lažje, saj ima novo znanje in nove usvojene sposobnosti.

In kaj se dogaja ob prebujanju?

  1. Občutek izgube identitete: zgodi se lahko, da se ne počutite več OK v življenju, ki ste ga poznali do sedaj. Ugotovite lahko, da se pravzaprav sploh ne poznate. In se sprašujete kako ste lahko zdržali v takem življenju do sedaj. Spiritualnost je včasih napačno razumljena – ne gre za plavanje v oblakih, nekje stran od sebe (v tem primeru gre še vedno za spanje, samo da ni prizemljeno)., gre za globlje spoznavanje sebe, kot bojevnika luči, svoje poti, zavedanja svojega razmišljanja, pridobitve discipline, modrosti,…
  2. Občutek osamljenosti: v neki fazi vse, kar se vam ne zdi resnično, pričnete spuščati. V nasprotnem primeru lahko občutite težo. Zgodi se tudi, da vas na lepem nihče ali skoraj nihče ne razume. Pride do osamljenosti. To obdobje je dobro preživeti v razmišljanju o pravih vrednotah, ne naučenih. Tiste, ki polnijo vašo dušo, Vas navdihujejo, razveseljujejo in dajejo smisel življenju.
  3. Obžalovanje: velikokrat pride do obžalovanja. Morda boste z obžalovanjem pomislili na to, da bi se lahko zbudili še veliko prej. Da ste speči zamudili lep del življenja. Ujamete se lahko tudi pri razmišljanju kako bi bilo lahko vse drugače, če bi že prej stopili na pot prebujanja. Resnica je, ni nobenega boljšega časa, kot tisti trenutek, ko se je ta proces pričel pri vas. Zato sprejmite, da ste prej delali tako, kot ste v tistem trenutku najbolj znali.
  4. Negativni pogled: Toliko kot se prebudite v lepoto sebe in vam življenje kaže nove načine, lahko tudi negativost postane veliko bolj vidna. Pogled in razmišljanje vas v tem primeru lahko potegneta v obe smeri. Resnica je, da je to že tudi prej obstajalo, zdaj je na površje priplavalo le tisto, kar je potrebno urediti. Sreča je ta, da imate možnost osredotočanja. Osredotočite se na pozitivni pogled, vendar ne tlačite negativnosti. Tudi ta je del vas. Tudi ta ima svojo funkcijo. Spiritualnost ni enako pozitivnost.

Ves čas procesa se učimo sprejemanja sebe v celoti, soočanja s svojo senco in odkrivanjem svojih moči. In pri tem procesu nismo sami. Vedno so z nami naši nevidni pomočniki, ki jih zaznamo ali pa tudi ne. Vedno več pa je tistih prebujenih duš, ki nam pri procesih prebujanja lahko pomagajo.

Pišite mi na lumina@portallumina.si in se prijavite na brezplačni 20 minutni posvet*.

* posvet je namenjen pripravi strategije osebne in duhovne rasti in ne brezplačnemu readingu;
Prijavite se lahko tudi la letni ali klasični reading, ki vam bo pojasnil v katerem delu življenja se nahajate trenutno in kakšni so vaši naslednji koraki.

 

Pomembno: Izjava o odgovornosti in zasebnosti

Razlicne oblike svetovanja in izobrazevanja objavljena na tej spletni strani ne spadajo pod uradno priznane oblike terapevtske pomoci ali uradno priznane izobrazevalne programe.

Share This

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled.