Mesec december, če bi ga živeli v skladu z naravo, brez lučk, bleščic in brezglavega zapravljanja, bi preživeli popolnoma drugače.

December je mesec modrosti. Torej koliko smo se naučili o sebi? Ali poznamo svojo energijo? Koliko zalog še imamo v energijski banki? Energijo je potrebno nabirati in ne trošiti. Modro je več spati (vsaj do solsticija – 21.12.2018), svoje žarke pa pospraviti in se poglobiti vase, meditirati… Nabirati energijo in ohranjati mir v sebi. Poskrbeti za svoje zdravje, za svoj notranji čar. December je tudi mesec, ko lahko raziščemo kaj je še vse tisto kar nas boli, kar še ni v skladu z našo resnico. Od česa še bežite? December je čas za mehko literaturo, ki boža vašo dušo. Tudi čas za smeh in srečo, vendar ne evforično.

V časih, ko so se bolj držali naravnih ritmov narave, so vedeli, da se ženske v decembru več družijo in izvajajo svetlobne rituale. Moški pa se osamijo, naravnajo svoj notranji kompas in počivajo. To je mesec tišine in uskladitve s svojo notranjo resnico. Mesec, ko tema najbolj pritiska in je zato notranji mir toliko bolj pomemben. Decembra v nas “buta” vse, kar smo nabrali čez leto in nismo imeli časa ali volje za soočanje in iskanje rešitev.

Ko izvajam terapije v tem obdobju, ljudje ugotovijo, da potrebujejo več spanca. če takrat ravnajo modro, si ga tudi izdatno privoščijo, saj se med spanjem polni energijska banka. Nekateri pa, ki pridejo samo zato, da se “nafilajo”, drvijo dalje, skozi čas in prostor, ne da bi se zavedali, da terapije ne delujejo samo v času, ko se jih dela, temveč se energije usklajujejo še kar lep čas.

Decembra ne nabiramo energije samo za sproti. Nabiramo si jo za cel sončen del leta. Spomladanska utrujenost in pomanjkanje odpornosti sta posledica izpraznjene energijske banke.

Torej kako modro preživeti december?

 • Naberite si energijo.
  – Torej, kot omenjeno, potrebujete . Tudi popoldne, po službi, če je potrebno, kratek “powernap”- ki vam bo dal moč.
  – čez dan, sploh na sončen dan, je dobro biti čim več zunaj. Ne med dimniki. Temveč nekje, kjer se lahko nadihate svežega zraka.
  – Savne, vroče kopeli, knjiga za dušo ob kaminu,… vse to vas bo napolnilo s toploto, hkrati pa boste nalagali tudi na račun “skrb zase”, ki mora biti napolnjen pred računom “skrb za druge”
  – Igrajte se z otroci. Družabne igre, na snegu,… družite se.
  – Meditacija, obračanje vase in priznavanje samemu/sami sebi kje v telesu, v čustvih in mislih se ne počutite najbolje. Tistemu delu sebe namenite več pozornosti.
  – Več časa preživite doma, namesto v lokalih. Sploh, če se tam toči veliko alkohola. Empati, zemeljski angeli namreč izgubijo ogromno energije, če se nahajajo na mestih, kjer so ljudje že sami po sebi izčrpani. če že morate na taka mesta, se močno energijsko zaščitite, da vam energija, ki ste jo nabirali, ne bo prehitro iztrošila (če nimate še te sposobnosti, da ste čisto pretočen kanal, ki zavestno dovoljuje, da se ljudje polnijo med tem ko ste z njimi).
  – zeliščni čaji, juhe, enolončnice,…
  – družite se s pozitivnimi ljudmi. Takimi, ki vas dvigujejo. S katerimi iščete rešitve, ob katerih se dobro počutite in ki vas navdihujejo.
  – energijske terapije. Včasih potrebujemo zunanjo pomoč pri energijski podpori. Da se telo sploh zažene. Da se odmašijo vse tiste čakre, kjer ni pravega pretoka. Obiščite nekoga, ki mu zaupate in vam pove tudi kako to energijo vzdrževati.
  – izgovarjanje besed moči: mantre, afirmacije, molitve, pisma vesolju, odpustki,… ravno pravi čas. 🙂
 • Eliminirajte ali zajezite čim več energijskih porabnikov.
  – Pitje alkohola je v decembrskih dneh še posebej priporočljivo omejiti ali izničiti. Ok, če spijete kuhano vino za vzdušje, ni pa dobro, da ni mej. S tem izgubljate dragoceno energijo in si kopljete luknjo v zdravju za prvi del naslednjega leta.
  – Pretiravanje z vnosom hrane,… čeprav nam daje hrana v osnovi energijo, je ravno obratno, če je tega preveč. Modri se v tem obdobju postijo – se odpovedo določeni hrani (npr soli in/ali sladkorju), mnogi spiritualisti pa imajo decembra redne poste od vsega. Post seveda ne pomeni stradanje, zato se ga ne lotevajte, če zanj niste ustrezno pripravljeni ali podučeni. Lahko le zmerno uživate hrano in s tem skrbite za prost pretok energije.
  – Ne razdajajte svoje energije za igranje žrtve. Zavedajte se, da vse tisto, kar je okrog vas, je okrog vas zato, ker ste vi neko? tako izbrali. Ali pa dovolili, da so drugi izbrali namesto vas. če vam to, kar vidite okrog sebe ni (več) všeč, je čas, da razmislite kaj lahko naredite. Ne iščite izgovorov.
  – Ne prepirajte se. Tudi sami s seboj ne. Ali še huje, v mislih z nekom, ki ga sploh ni zraven. Odpuščajte, spuščajte. V nič ne silite. Samo bodite.
  – Sram, krivda, žalost, jeza, obup,… naj nadomestijo pogum, razlog, ljubezen, srečo, mir,…
  – Denar: tudi to je del naše zunanje energije. In, ko (brezglavo) zapravljamo, izgubljamo tudi to energijo. Zato bodite decembra varčni. Vem, ni v skladu s pričakovanju daril. Naj bodo ta darila modro izbrana, morda celo od lokalnih umetnikov, proizvajalcev, ki delajo s srcem. Morda bodo res kak evro več kot roba iz vzhoda, vendar bo toliko manjša izguba energije.
  – Obiskovanje nakupovalnih centrov: če se le da, se jim izognite.
  – opravljanje je strogo prepovedano. Lahko poveste kaj vas teži in boli do odnosa do vas, z osebo, ki vam bo pomagala najti rešitev ali pokazala zakaj se vam to dogaja. Kako pa kdo živi, je oblečen, kaj je naredil,… pa naj ne bo vaša stvar. S tem si nalagate slabo karmo, slabo energijo in si večate energijske luknje.

Seznam je že dolg. Vendar, že če boste imeli željo kaj narediti zase, naredite to zdaj. Seveda pojdite pogledati mestno okrasitev, pojdite drsat, spijte tisto vročo čokolado v mestu. Okrasite svoj dom. Se poveselite s prijatelji. Kupite otrokom in staršem darila…. Vendar le, če vas vse to res veseli. če res to delate s srcem. Ne zato, ker vas okolica in umetni običaji v to silijo. Samo, če to res delate s srcem, se bo energija znala povrnit. če pa vam je odveč, pa sledite čim več od zgornjih nasvetov in že prve dni novega leta boste sijali.

December skriva še kar nekaj naravnih darov. če jih znamo izkoristiti in slediti namigom, nas bo leto pred nami podpiralo.

 

Ostanite v svetlobi,

Lumina

Pomembno: Izjava o odgovornosti in zasebnosti

Razlicne oblike svetovanja in izobrazevanja objavljena na tej spletni strani ne spadajo pod uradno priznane oblike terapevtske pomoci ali uradno priznane izobrazevalne programe.

Share This

This is a demo store for testing purposes — no orders shall be fulfilled.